Thursday, 28. September 2023.
Unsko-sanski kanton 12° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Jula. 2023. Bosna i Hercegovina
Iz RS-a stižu nove prijetnje – “BiH će biti dejtonska ili je neće biti, vi birate”

Dejtonska BiH ne ugrožava građanska i pojedinačna prava, ali garantuje političku ravnopravnost njenih konstituvnih naroda, rekao je Kovačević.

Radovan Kovačević, delegat  u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, poručio je danas kako “BiH može biti dejtonska ili je neće biti”.

Zasmetale su Kovačeviću izjave člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, pa je odlučio razviti svoju teoriju o “dejtonskoj BiH”.

Govorio je Kovačević o pravima Srba, Hrvata i Bošnjaka, a onda je na kraju zaprijetio da Bosne i Hercegovine neće biti ukoliko ne bude dejtonska.

– Pojedinačna i građanska prava su, na osnovu Ustava BiH, jednaka za sve, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost.

S druge strane, isto tako na osnovu Ustava BiH, postoje zagarantovana politička i kolektivna prava po kojima Srbi, Hrvati i Bošnjaci, bez obzira na njihovu brojnost, kao konstitutivni narodi moraju biti ravnopravni.

Dejtonska BiH ne ugrožava građanska i pojedinačna prava, ali garantuje političku ravnopravnost njenih konstituvnih naroda.

Licemjeri koji se lažno pozivaju na Dejton i tobože brinu o pravima pojedinca, u stvari se zalažu za dominaciju jednog naroda nad drugima i za rušenje dejtonske BiH. BiH može biti ili dejtonska, ili je neće biti. Vi birate, rekao je Kovačević.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision