Thursday, 30. June 2022.
Unsko-sanski kanton 31° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

25. Septembra. 2016. Bosna i Hercegovina, Vijesti
Ivanić glasao u Banjoj Luci: Već večeras počet ćemo se baviti važnim stvarima

Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, glasao je jutros u Banjoj Luci, a potom novinarima poručio kako je svima jasno da će nakon referenduma u RS-u 9. januar ostati datum koji će RS obilježavati.

“Oni koji ga ne budu htjeli obilježavati, treba na to da dobiju pravo. To znači da oni koji ne budu htjeli da obilježavaju 9. januar moći će da na taj dan rade”, rekao je Ivanić nakon što je danas u Banjoj Luci glasao na referendumu.
Kaže da je referendum, jednim dijelom, bio pokušaj Milorada Dodika da sve to bude izborna kampanja, ali je Savez za promjene podrškom referendumu pokazao da taj cilj nije ostvaren.
Ivanić se pita i zašto je o referendumu napravljena nepotrebna gužva i varijanta ili – ili.
“Nadam se da će već od 19 sati večeras stvari ući u puno normalnije tokove i da ćemo početi da se bavimo stvarima koje su važne, a ne da pokušavamo jedni druge poniziti. Apelacija o Danu RS-a je bio pokušaj poniženja srpskog naroda i mislim da to nikome nije trebalo”, ustvrdio je.
Ne vidi ni razlog za sankcije RS-u, ako će biti promijenjen Zakon o praznicima, 9. januar ostaje praznik sa sadašnjim ili novim nazivom, a oni koji ga ne žele obilježavati mogu taj dan da rade.
Kategoričan je da neće biti referenduma o nezavisnosti RS. “Tog referenduma nema. To je avanturizam, u kojem ja sigurno neću učestvovati”, zaključio je Ivanić.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision