Monday, 30. January 2023.
Unsko-sanski kanton 1° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

15. Decembra. 2022. Zanimljivosti
Instagram uveo funkciju Candid Stories

Društvena mreža Instagram uvela je funkciju Candid Stories za koju se može reći da je klon aplikacije BeReal.

Candid Stories je nova funkcija u okviru Instagram Storiesa, koja nudi ono što i BeReal, a to je selfie svakog dana. Funkcija će se za početak testirati u Južnoj Africi.

BeReal je pokrenut 2019. godine, te je konstantno rastao, a posebno je popularan među Gen Z korisnicima. Aplikacija se promoviše kao autentična alternativa mainstream platformama društvenih medija jer omogućava samo jednu dnevnu objavu i ima ograničene načine da korisnici uspostave interakciju s drugima.

Kao i BeReal, Instagramov Candid će podsjetiti korisnike jednom dnevno da objave selfie, a oni će moći vidjeti Candid postove svojih prijatelja samo ako prije toga uploaduju svoj. Candid selfie, kao i BeReal postovi, zapravo će biti fotografije snimljene prednjom i stražnjim kamerama simultano.

Kompanija Meta radi na Candidu od ovog ljeta te se tada spominjao kao “candid Challenges” o kojem se govorilo kao o “internom prototipu”.

Snapchat i TikTok su takođe uveli svoje verzije BeReala nešto ranije.

Instagram uvodi i novu funkciju Notes koja omogućava korisnika da napišu status od 60 karaktera na svom profilu. Notes je u fazi testiranja već mjesecima, a mogao bi dobiti na značaju nakon što je Elon Musk preuzeo Twitter.

Pored toga, Instagram potiče korisnike na interakciju u manjim grupama novom opcijom Group Profiles, koja omogućava grupama prijatelja da kreiraju zajedničke profile.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision