Tuesday, 27. February 2024.
Unsko-sanski kanton 8° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

16. Decembra. 2022. Zanimljivosti
Instagram olakšao korisnicima da vrate hakovane profile

Instagram uvodi nove sigurnosne alate, a oni uključuju hub gdje korisnici mogu prijaviti i riješiti probleme s pristupom svojim profilima.

Novi alati bi mogli biti izuzetno korisni onima koji se muče da vrate pristup svojim profilima. Ukoliko se korisnik ne može logovati, onda treba posjetiti hub na internet stranici Instagrama. Potom će dobiti pitanje da li se problem odnosi na hakovani profil, zaboravljenu šifru, lažno predstavljanje, gubitak metode dvofaktorske autentifikacije ili blokiranje profila.

Jedna od metoda koju korisnik može iskoristiti za verifikaciju profila jeste da zatraži od svoji prijatelja da potvrde njegov identitet. Ukoliko je pristup profilu onemogućen, korisnik može uz pomoć svojih prijatelja verifikovati identitet. Instagram je počeo testirati ovu funkciju ranije ove godine, a sada je dostupna svima. Prijatelji korisnika imaju rok od 24 sata da odgovore na njegov zahtjev. Ukoliko to učine, Instagram će omogućiti korisniku resetovanje šifre.

U međuvremenu Instagram uvodi dodatne mjere za sprečavanje hakovanja profila. U toku je uklanjanje profila koje sistem prepozna kao zlonamjerne, a među njima su i oni koji se lažno predstavljaju. Novi test uključuje slanje upozorenja korisnicima. U narednim mjesecima će Instagram slati ta upozorenje korisnicima koji dobiju direktnu poruku od sumnjivog profila.

Pored toga, korisnici će vidjeti plavu oznaku verifikovanih profila na više mjesta. Osim na profilima, oznaka će se vidjeti na Storiesima i u direktnim porukama. Takošer, prikazivat će se i u feedu. Iz Instagrama tvrde da će ovo pomoći korisnika da znaju da li imaju interakciju s provjerenim profilima.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision