Ponedjeljak, 11. Januara 2021.
Unsko-sanski kanton 12° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Januara. 2021. Bosna i Hercegovina
Inicijativa za smjenu Savjeta ministara BiH pred poslanicima

Predstavnički dom Parlamentrane skupštine Bosne i Hercgovine (BiH), razmatraće  danas inicijativu opozicionih poslanika u tom parlamentarnom domu, za glasanje o rekonstrukciji Savjeta ministara BiH.

U inicijativi, koju potpisuju poslanici Socijaldemokratske parije (SDP), Naše stranke (NS) i Nezavisnog bloka (NB) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, se navodi, da je sadašnji saziv Savjeta ministara najneproduktivniji do sada.

U obrazloženju su naveli da, po broju predloženih zakona i održanih sjednica, ovaj saziv Vijeća ministara BiH ima najlošiju ocjenu u regionu, a podsjećaju i da gotovo ništa nije urađeno na ispunjavanju 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u Evropskoj uniji.

“Ovim tempom BiH će trebati još namanje deset godina da Evropska unija (EU) odobri kandidatski status. Savjet ministara pod predsjedavanjem Zorana Tegeltije  se u javnosti ocjenjuje kao najgori i najneefikasniji saziv ove institucije od njenog uspostavljanja”, navode opozicioni poslanici.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision