Tuesday, 23. April 2024.
Unsko-sanski kanton 7° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Aprila. 2023. Bosna i Hercegovina
Imenovanje Vlade FBiH bilo u fokusu sastanka HDZ-a i ‘Osmorke’

Imenovanje Vlade Federacije BiH bilo je u fokusu jučerašnjeg sastanka predstavnika Hrvatske demokratske zajednice BiH i stranaka “Osmorke” održanog u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

– To je bio samo još jedan u nizu sastanaka koje u okviru ove koalicije, parlamentarne većine,  imamo redovno. Današnji sastanak nije trajao dugo, oko 45 minuta, te su učesnici samo prešli preko aktualnih pitanja na nivou Vijeća ministara BiH, usaglašavali neke naredne aktivnosti, a naravno fokus je bio na imenovanju Vlade Federacije BiH – kazao je Feni nakon sastanka jedan od učesnika, lider Naroda i pravde Elmedin Konaković.

Kako kaže, svi sada iščekuju rješenja, “jedno koje izgleda nemoguće je da potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo i Stranka demokratske akcije (SDA) shvate da treba da poštuju parlamentarnu većinu ili drugo, koje je realnije, da će visoki predstavnik Christian Schmidt u narednim danima otkočiti proces”.

Jučer smo koordinirali neke aktivnosti kako bismo bili spremni na činjenicu da ćemo brzo doći u priliku da potvrdimo Vladu federacije BiH – zaključio je Konaković.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision