Tuesday, 17. May 2022.
Unsko-sanski kanton 16° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Septembra. 2016. Bosna i Hercegovina, Vijest dana, Vijesti
Igranje s procedurom: Da li će zakon o igrama na sreću biti “oboren” u Domu naroda PFBiH

Na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, koja je najavljena za četvrtak, na dnevnom redu po hitnom postupku naći će se Prijedlog zakona o igrama na sreću. Riječ je o prijedlogu koji osporavaju parlamentarci iz reda HDZ-a BiH, a koji definitivno ne može stupiti na snagu u FBiH ako ne dobije podršku Kluba Hrvata.

Delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Aner Žuljević rekao je kako delegati još uvijek nisu završili ni rasprave niti glasanje vezano za prethodnu sjednicu jer se po ko zna koji put pokazalo da parlamentarna većina ne funkcioniše.
“Zbog njihove borbe za moć i novac Parlament FBiH ne radi već pola godine. Sve je u blokadi, a oni imaju obraza pričati o stabilnosti i razvoju”, rekao je Žuljević.
Što se tiče 15 sjednice Doma naroda, Žuljević ističe da ona po svom sadržaju ima izuzetno važnih prijedloga zakona koji nažalost, kao i u većini slučajeva, sadrže brzopleta i loša rješenja na koja će ukazati tokom rasprave.
“Kada je riječ o Zakonu o igrama na sreću, činjenica je da smo do prošle godine, to jeste prethodnih 20 godina, imali potpuno neuređeno tržište igara na sreću sa godišnjim javnim prihodom od jedva milion KM. To naravno nikome od SDA i HDZ-a nije predstavljalo problem ranijih godina jer je u odnosima koalicionih partnera postojala sloga u smislu raspodjele novca i moći, uz druge izdašne izvore finansiranja, kao što je aranžmani sa MMF-om”, kazao je Žuljević.
Podsjetio je da je jasno kako je Vlada SDP-a i pored silnih opstrukcija proces zakonskog uređivanja ove oblasti uspjela izvesti do kraja te da su oni koji su bili protiv zakona prošle godine danas najveći glasnogovornici novih poreskih rješenja, na evidentirane stotine miliona KM prometa koji se danas vide u poreskoj upravi upravo zahvaljujući rješenjima iz SDP-ovog zakona.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijest dana Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision