Friday, 3. February 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Januara. 2023. Bosna i Hercegovina
IGK o dolasku Ivice Dačića na obilježavanje 9. januara:RS nikada neće biti srpska država na tlu međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine

Najava dolaska Ivice Dačića na obilježavanje dana entiteta je direktno miješanje u unutrašnje stvari države Bosne i Hercegovine, ugrožavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Insitituta za istraživanje genocida Kanada. 

– Posjeta će imati nesagledivo destabilizirajuću prekretnicu u međudržavnim odnosima u Regionu i Evropi. Dačić bi morao poštovati odluku Ustavnog suda Bosne i Heregovine kojom se 9. januar kosi s ustavnim principima i ravnopravnošću drugih naroda koji žive u entitetu Republika Srpska. Pompezno organizovanje 9. januara i prisustvo Vlade Srbije ništa dobro neće donijeti ni Srbiji ni entitetu ni srpskom narodu u cjelini. Najava o dolasku na proslavu 9. januara, simbolizira legitimaciju zločina genocida u Bosni i Hercegovini. ali i otvorenu podršku negiranju odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine od strane aktuelnih vlasti u entitetu Republika Srpska – saopćeno je iz ovog instituta.

Poručili su jasno da entitet RS nikada neće biti srpska država na tlu međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine, bez ozbira na insistiranje održavanja paradržavnih ceremonija poput ove devetog januara. 

– Poručujemo Dačiću da njegov nečasni politički čin dolaska u Banja Luku 9. udaljuje Republiku Srbiju od Evrope, a njega diskvalificira kao ozbiljnog političkog lidera. Pravo je na bosanskohercegovačkoj strani u ovome povijesnom trenutku i to moramo iskoristiti zarad budućnosti Bosne i Hercegovine, Evrope i svijeta. Od Visokog predstavnika očekujemo da temeljem ovlasti i odgovornosti za sadašnjost i budućnost Republike Bosne i Hercegovine, uvažavajući objektivnu istinu, pravo i pravdu, spriječi planiranu destrukciju i kaos u ovom dijelu Evrope i svijeta – saopćeno je iz Insitituta za istraživanje genocida Kanada.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision