Tuesday, 23. April 2024.
Unsko-sanski kanton 6° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

26. Februara. 2024. Svijet
IDF predstavio ratnom kabinetu plan o evakuaciji palestinskih civila iz Rafe

Izraelske odbrambene snage (IDF) predstavile su ratnom kabinetu plan o evakuaciji palestinskih civila iz borbenih zona u južnom palestinskom gradu u Pojasu Gaze, Rafi, kao i operativnu strategiju za naredne korake, saopšteno je iz kancelarije premijera Benjamina Netanijahua.

Vojska je “predstavila ratnom kabinetu plan za evakuaciju stanovništva iz zona borbi u Gazi, zajedno sa predstojećim operativnim planom”, navodi se u saopštenju od nedelje uveče.

Dodaje se da je vlada odobrila isporuku humanitarne pomoći Gazi “na način na koji će se spriječiti pljačkanje koje se dogodilo na sjeveru Pojasa Gaze, ali i u ostalim oblastima”, preneo je Tajms of Izrael.

Izrael nastavlja sa planovima za pokretanje vojne ofanzive u Rafi, koju smatra posljednjim uporištem Hamasa u Pojasu Gaze, gde se, također, nalazi više od 1,2 miliona raseljenih Palestinaca, koji su već pobjegli od izraelskih napada na sjeveru palestinske enklave.

Humanitarne grupe upozorile su na potencijalnu novu humanitarnu katastrofu jer je Rafa glavna ulazna tačka za dostavljanje pomoći, a SAD i ostali saveznici su poručili Izraelu da mora da izbjegne nanošenje štete civilima.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision