Monday, 30. January 2023.
Unsko-sanski kanton -5° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Januara. 2023. Bosna i Hercegovina
Iako su NES i Stranka za BiH izašli iz “Osmorke” na državnom nivou, nastavlja se proces formiranja Savjeta  ministara BiH.

Iako su NES i Stranka za BiH izašli iz “Osmorke” na državnom nivou, nastavlja se proces formiranja Savjeta  ministara BiH. Nešto brže nego ranijih godina, poznata su imena skoro svih kandidata za novi saziv Vijeća ministara BiH, ali i njihovih zamjenika. SNSD i HDZ BiH svoje prijedloge dostavili su Centralnoj izbornoj komisiji BiH na provjeru. To treba učiniti i sada već “Šestorka”, iz koje je juče stigla i potvrda- Edin Forto je kandidat za ministra prometa i komunikacija, a Elmedin Konaković za šefa bosanskohercegovačke diplomacije. Ko će biti ministar za ljudska prava i izbjeglica još je nepoznanica.

U ove fotelje, prema aktu predsjedavajuće Vijeća Borjane Krišto koji je uputila CIK-u BiH na provjeru, trebali bi sjesti kadrovi HDZ-a BiH i SNSD-a. Kandidati HDZ-a BiH su Davor Bunoza, za ministra pravde BiH, te Dubravka Bošnjak za ministricu civilnih poslova BiH. Kada je u pitanju SNSD, CIK-u su dostavljeni prijedlozi i to Staša Košarac kandidat za funkciju ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Zoran Tegeltija kandidat za funkciju ministra finansija i trezora BiH i Nenad Nešić, kandidat za funkciju ministra sigurnosti BiH. Poznata i skoro sva imena zamjenika ministra. Ono što se zna od ranije jeste da je Zukan Helez prijedlog za državnog ministra odbrane, a potvrđeno je i da je Elmedin Konaković kandidat za poziciju ministra vanjskih poslova. Delegiran i prijedlog Naše stranke. U ministarsku fotelju mogao bi sjesti i Edin Forto.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision