Wednesday, 7. June 2023.
Unsko-sanski kanton 13° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

13. Aprila. 2023. Bosna i Hercegovina
I dalje bez dogovora o formiranju Vlade FBiH

Na sastanku predsjednice Federacije Bosne i Hercegovine Lidije Bradare sa potpredsjednicima, Igorom Stojanovićem i Refikom Lendom održanim u srijedu, ponovo nije postignut dogovor o formiranju Vlade Federacije BiH. “Što se mene tiče, Vlada je imenovana i čeka potvrđivanje. Odluku, donesenu sukladno Ustavu i zadanim rokovima kao i parlamentarnoj većini ne mislim mijenjati”, izjavila je Bradara nakon sastanka. Prema njenim riječima, sve ostalo je kupovina vremena i blokada. Naglasila je da sastanak nije rezultirao nikakvim promjenama stavova osim što je, kako je rekla “gospodin Lendo, sam sebi dao dodatnih sedam dana”.

“Ono što je pozitivno je volja za razgovorom unatoč različitim pogledima na većinu problema, kako kod mene tako i kod potpredsjednika ne samo za trenutno najaktualniju temu glede imenovanja Vlade FBiH nego i brojne druge”, izjavila je predsjednica FBiH.

Nakon što  ponovo nije postignut  nikakav dogovor o formiranju entitetske vlade, Lendo je istakao da će SDA u narednih sedam do deset dana ponuditi rješenja, a da nakon toga on inicira sastanak predsjednika i potpredsjednika o ovom pitanju.

Najavio je da će Osmorka od SDA dobiti prihvatljivu ponudu. “Ponudićemo nešto što je u interesu građana, što bi bilo dobro i prihvatljivo za Osmorku. Ne govorim o premijeru i bilo kojem dijelu kada je u pitanju učešće SDA”, istakao je Lendo. Prema njegovim riječima,prihvatljivije je da se domaći političari dogovore, nego da visoki predstavnik za BiH Kristijan Šmit donosi bilo kakvu odluku.

Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović je stava kao i Bradara. Kako je rekao, smatra da Lendo kupuje vrijeme te da to nije korektno ni odgovorno.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision