Sunday, 29. January 2023.
Unsko-sanski kanton 2° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Januara. 2023. Bosna i Hercegovina
Hurtić zvanično kandidat za ministra u Vijeću ministara

Na sastanku predstavnika političkih partija koje čine “Osmorku” sa predstavnicima Pokreta za državu dogovoreno je da će član Pokreta za državu Sevlid Hurtić biti kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

– Nadamo se da će saradnja biti dobra jer je ovo ministarstvo veoma važno za ljude koji žive “svoji na svome” kako u FBiH tako i u Republici Srpskoj. Dogovorili smo i zajedničku saradnju sa budućim federalnim ministrom za izbjegla i raseljena lica, kao i sa direktorom Agencije za povratak iz Republike Srpske – rekao je Hurtić na pres konferenciji.

Dodao je da će konačno svi projekti biti na jednom mjestu kako bi se se problemi krenuli rješavati sestematski.

Na pitanje novinara ko će biti novi ministar turizma i trgovine, Hurtić je rekao da se on ne odlučuje ko će doći na mjesto ministra u ovom ministarstvu.

Komentarišući izjave Damira Arnauta iz Naše stranke da je on “Dodikov Bošnjak”, Hurtić je odgovorio:

“Ja sam od Refika Hurtića hadžije i Safije Hurtić hadžinice. Arnaut da je imalo išao na ispite prava, znao bi da federalni zastupnik ne može glasati u državnom parlamentu. Ne znam što je opterećen sa mnom, možda zato što imam kosu, a on nema”.

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković je rekao da se “osmorka” i koalicione partije okupljene oko SNSD-a iz Srpske neće nikada složiti oko obilježavanja određenih datuma, ali da će se oko bitnih pitanja za građane oba entitetza slagati u budućnosti.

Sastanku su prisustvovali osim Hurtića i Konakovića prisustvovati Aljoša Čampara, Nerin Dizdar iz Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine, kao predstavnici Osmorke, a sa druge strane Sevlid Hurtić, osnivač stranke BH Zeleni i dio Pokreta za državu u Srpskoj, Saša Grbić, član predsjedništva SDP-a i Mirsad Duratović iz Pokreta za državu.

(Vijesti.ba)

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision