Saturday, 23. October 2021.
Unsko-sanski kanton 8° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

18. Decembra. 2014. Region, Vijesti
Hrvatskoj 36,6 miliona eura iz Fonda za najugroženije

Europska komisija odobrila je hrvatski operativni program za korištenje novog Fonda za europsku pomoć najugroženijima (FEAD). Hrvatska će u razdoblju od 2014. do 2020. dobiti 36,6 miliona eura (u trenutnim cijenama) za hranu i osnovnu materijalnu pomoć najugroženijim osobama u zemlji (što će se dopuniti s gotovo 6,5 miliona eura iz nacionalnih izvora).

Povjerenica EU-a za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage Marianne Thyssen pozdravila je program FEAD za Hrvatsku ističući kako će se njime najugroženijim građanima osigurati vrlo potrebna pomoć u obliku hrane i drugih potrepština.

U Hrvatskoj će se u okviru programa FEAD osigurati hrana u obliku obroka ili paketa s hranom te higijenski proizvodi, školski pribor i sportska oprema. Korisnici će obuhvaćati beskućnike, školsku djecu i osobe koje žive u siromaštvu, primjerice starije osobe, osobe s invaliditetom i osobe koje žive u udaljenim područjima.

Fond za europsku pomoć najugroženijima (FEAD) pokrenut je u januaru 2014. kao snažan simbol europske solidarnosti. Njegov je glavni cilj prekinuti začarani krug siromaštva i neimaštine pružanjem nefinancijske pomoći nekima od najugroženijih građana EU-a.

Realna vrijednost programa FEAD u razdoblju od 2014. do 2020. iznosi 3,8 milijardi eura.

Fond će pridonijeti jačanju socijalne kohezije eliminacijom najtežih oblika siromaštva. Ujedno će pridonijeti i postizanju cilja strategije EUROPA 2020. kojim je zacrtano smanjenje broja siromašnih osoba te osoba u opasnosti od siromaštva i socijalne isključenosti za dvadeset miliona do 2020. godine.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision