Monday, 2. October 2023.
Unsko-sanski kanton 23° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

16. Jula. 2023. Region
Hrvatska: Zbog afričke svinjske kuge uspostavljeni punktovi s policijskim nadzorom

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske saopštilo  je juče da je stupilo na snagu novo Rješenje o određivanju zona ograničenja i zaraženog područja zbog izbijanja afričke svinjske kuge.

Njime se kao zone ograničenja zbog izbijanja afričke svinjske kuge u populaciji držanih svinja određuju područja zone zaštite u Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji, a zone nadziranja uključuju i dijelove Osječko-baranjske županije.

Kao zaraženo područje zbog izbijanja afričke svinjske kuge u divljih svinja određuju se dijelovi Karlovačke, Ličko-senjske i Sisačko-moslavačke županije. Ministarstvo u priopćenju apelira na posjednike da se najstrože pridržavaju svih mjera koje odrede Ministarstvo poljoprivrede i Veterinarska inspekcija.

Na području općina koje se nalaze u zoni zaštite uspostavljeni su punktovi s policijskim nadzorom na tačkama na kojima je povećan rizik za pojavu ilegalnog prometa živih svinja i svinjskog mesa.

U saopštenju  se dodaje da je nakon provedenog elektronskog savjetovanja objavljen i Pravilnik o oznakama zdravstvene ispravnosti, identifikacijskim oznakama i posebnim oznakama hrane životinjskog podrijetla te utvrđivanju popisa objekata za umanjenje rizika od afričke svinjske kuge.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision