Saturday, 10. December 2022.
Unsko-sanski kanton 6° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Jula. 2017. Region
Hrvatska spremna da obučava vojsku Kosova

Hrvatska se neće direktno i konkretno uključivati u formiranje takozvane vojske Kosova, kao što je to najavio pretendent za premijera  Kosova Aljbin Kurti, ali je spremna da pruži pomoć u obuci, pišu “Večernje novosti”.

Pozivajući se na dobro obaviještene vojne i političke krugove u Zagrebu, list navodi da će Hrvatska, ipak, ako Zapad da zeleno svjetlo Prištini za transformaciju bezbjednosnih snaga u oružane, pružiti pomoć, prije svega, u obuci.

Ovi izvori kažu da se Hrvatska neće miješati u odnos Beograda i Prištine, pogotovo kada je riječ o bezbjednosnim pitanjima i da će čekati da vidi šta će se dalje dešavati u reigonu.

“Načelno, vojna saradnja nije isključena, Hrvatska vojska će otvoriti vrata za školovanje vojnika sa Kosova i povremeno će se organizovati neke vježbe”, rekao je dobro obaviješteni vojni stručnjak. On je dodao da obuku vojnika samoproglašenog Kosova finansira Hrvatska, a preduslov je da znaju hrvatski jezik. Osim toga, kako navodi, razgovara se i o kupovini vojne opreme iz Hrvatske.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision