Monday, 26. September 2022.
Unsko-sanski kanton 13° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Septembra. 2022. Bosna i Hercegovina
Hrvati će imati legitimne predstavnike nakon izbora,izjavio Dragan Čović

Nakon predstojećih Opštih izbora Hrvati će imati predsjedavajućeg  Savjeta ministara jer im to mjesto pripada, poručio je predsjednik HDZ-a Dragan Čović tokom boravka u Žepču gdje je učestvovao na trećoj programskoj konvenciji mladeži HDZ-a.

“Nakon predstojećih opštih izbora Hrvati će imati legitimne predstavnike na svim nivoima vlasti gdje se kolektivno odlučuje. Imamo jako puno socijalnih zadataka ispred sebe, gdje trebamo brinuti o pojedincu, o osobi društva kakvog ja zamišljam u BiH jer bez porodice tu apsolutno nema sreće i dugoročnosti, a i ne možemo voditi demografsku politiku”, izjavio je Čović.

Predsjedavajuća Zastupničkog doma parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto dodala je kako kroz izmjene izbornog zakona treba osigurati da Hrvati mogu birati svoje političke predstavnike.

“Hrvatski narod kao i svaka druga dva naroda ima pravo birati svoje političke predstavnike u Predsjedništvu i Domu naroda. Doživljavam, a to se i vidi da je naša mladež jedna snaga i jedna velika budućnost sa svojim znanjem, obrazovanjem i oslonac HDZ BiH tako i oslonac Hrvatskom narodu u budućnosti”, kazala je Krišto.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision