Thursday, 2. February 2023.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Decembra. 2022. Bosna i Hercegovina
Hoće li SNSD, sa četiri delegata u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, činiti vlast, zajedno sa HDZ-om i Osmorkom?

Još je rano prognozirati kako će izgledati vlast u Bosni i Hercegovini u naredne četiri godine, a izabrano rukovodstvo u domovima nagovještava stanje. Ono što je sigurno je da se na svim nivoima užurbano radi na formiranju. Borba ni ovog puta ne izostaje, a pred izabranim zvaničnicima naredna godina će biti naročito izazovna, smatraju analitičari. Hoće li se predstavnici države voditi programom ili matematikom?

Ide li SDA, nakon dužeg vremena, u opoziciju? Da li će Borjana Krišto, na prijedlog HDZ-a, biti mandatar za sastav Vijeća ministara? Dok se fokus stavlja na stranke i mandate u periodu neizvjesnosti, tokom borbe za većinu u klubovima naroda u Federalnom parlamentu, budući da od toga ovisi i broj delegata u državnom, a uzdrmano političko tlo u zemlji podsjeća da je u ovoj sferi sve moguće i neizvjesno, o interesima građana se skoro i ne priča.

Da li će primarni interesi biti usmjereni ka funkcionisanju zemlje i životu građana? Optimizma je sve manje, što potvrđuju i naši sagovornici, dok stranke užurbano rade na zauzimanjima fotelja. Slijede li nam još četiri godine političkih prepucavanja i vlastitih interesa, dok siromaštvo i kršenja prava građana postaju svakodnevica ili ipak postoji nada?

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision