Monday, 26. February 2024.
Unsko-sanski kanton 6° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Novembra. 2022. USK
Hoće li škole u Unsko-sanskom kantonu ostati bez grijanja

Ministarstvo obrazovanja Unsko-sanskog kantona poništilo je tender za nabavu peleta za grijanje škola. Razlog je taj što su dospjele ponude bile višestruko veće od planiranih sredstava za nabavu ovog energenta.

Hoće li škole u Unsko-sanskom kantonu ostati bez grijanja? Pitanje je koje brine i roditelje učenika. Nakon što je kantonalno resorno ministarstvo obavijestilo škole da sami krenu u nabavku energenata za ogrjev, menadžment Umjetničke škole u Bihaću je raspisao javni poziv za nabavku peleta na koji se niko nije javio. Zaliha, kažu, nemaju.

Znatno drugačija situacija nije ni u drugim ustanovama. Problem nabavke peleta imaju i dva fakulteta Univerziteta u Bihaću, Tehnički i Fakultet zdravstvenih sudija.

Dvadeset i jedna škola u Unsko-sanskom kantonu preorijentisala se na korištenje peleta. Danas se to pokazuje kao problem, a ukoliko ne bude riješen, kao alternativa nameće se online nastava. Ipak, za sve to nije rješenje. Sada kada je cijena peleta ograničena, Ministarstvo obrazovanja USK će ponovo raspisati javni poziv za nabavku te pozivaju dobavljače da se jave. Do tada škole koje koriste ovaj energent za ogrijev moraju same da se snalaze.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision