Monday, 4. December 2023.
Unsko-sanski kanton 1° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

25. Januara. 2023. Region
Hoće li Hrvatska privatizovati dio plaža Jadrana ?

Klubovi 11 opozicionih stranaka u Hrvatskom saboru traže da se iz parlamentarne procedure povuče prijedlog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, jer je, kako kažu, opasan i protuustavan i omogućava da se građanima onemogući slobodan pristup dijelu plaža.Tvrde da bi to omogućilo i privatizaciju dijela plaža na Jadranu.

Nevladin sektor upozorava da je sva moć odlučivanja o koncesijama na obali dana Vladi, i da postoji opasnost da dijelovima obale pod koncesijom upravljaju banke, i to bez ikakve kontrole.”Ovo je zakon opasnih namjera”, kazala je Ivana Kekin iz Zeleno-lijevog bloka.

“Radi se o zakonu koji – promovirajući koncesioniranje kao model upravljanja plažama – zapravo dovodi do toga da ono što je bilo svačije postane nečije”, kazala je Ivana Kekin.

“Mi kao oporba tražimo da se zakon vrati na savjetovanje i da ne ulazi u Hrvatski sabor prije nego što se uskladi s Ustavom”, kazala je Marija Selak-Raspudić iz kleropopulističkog Mosta.

Arsen Bauk iz Socijaldemokratske partije Hrvatske ocijenio je da se ovim zakonom želi poručiti da dio plaža koje su sada javne to više neće biti.

“Baniju nisu sagradili, plaže su nam zagradili, poslušne su nagradili, a opoziciju izgadili”, komentirao je Bauk u stihu Vladinu namjeru.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision