Monday, 22. April 2024.
Unsko-sanski kanton 0° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

15. Marta. 2024. Bosna i Hercegovina
Hoće li doći do poskupljenja električne energije

Svjetski dan potrošača, korisnici Elektroprivrede BiH dočekuju u neznanju – hoće li doći do poskupljenja električne energije? Ovo javno poduzeće nije jasno preciziralo kada bi i koliko mogla struja poskupjeti.

No Plan uspješnog poslovanja Elektroprivrede BiH, za naredne 3 godine predviđa promjenu cijene. Po kojem osnovu, još se konkretno ne zna, ali ukoliko je suditi po rekordnim gubitcima Elektroprivrede BiH iz prethodne godine, dugovi se moraju vratiti, ali na uštrb građana.

Životni standard sve lošiji, plaće iste, a rashodi očito nikada veći. Elektroprivreda BiH kaže da mora uspostaviti pozitivno poslovanje, a kako dalje navode u Planu poslovanja, jedini preduslov za to, jeste povećanje cijene struje. Gubici iz prethodne godine prešli su čak 140 miliona maraka, koje će prema svemu sudeći vratiti građani. Konkretna cijena kao ni datum poskupljenja nisu navedeni, ali postoji pretpostavka da bi moglo doći povećanja cijene za 10 posto od 1. juna. Iz Elektroprivrede ni danas nisu konkretni.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision