Thursday, 30. May 2024.
Unsko-sanski kanton 12° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Jula. 2023. Bosna i Hercegovina
HNS BiH poziva na hitan nastavak dijaloga domaćih lidera i ispunjavanje 14 ključnih prioriteta

Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine još jednom ističe kako je u potpunosti opredijeljen za poštivanje svih temeljnih ustavnih načela i očuvanje stabilnosti BiH. 

“HNS BiH će nastaviti biti predvodnik euroatlantskoga puta Bosne i Hercegovine i raditi na neophodnim reformama u korist svih konstitutivnih naroda i drugih građana. Hitno ispunjavanje 14 ključnih prioriteta Europske komisije ne može se odgađati zbog partikularnih interesa pojedinih predstavnika konstitutivnih naroda i političkih stranaka”, navodi se u saopštenju HNS-a BiH. 

Dodaje se kako HNS BiH pozdravlja napore koje ulaže međunarodna zajednica, u dijalogu s domaćim akterima, na stabiliziranju unutarnjih odnosa u Bosni i Hercegovini i njenom napretku. 

“HNS BiH smatra da su jedino unutarnji dijalog i domaća rješenja dugoročno održiva i usmjeravaju Bosnu i Hercegovinu prema što bržem članstvu u Europskoj uniji”, saopćeno je.

HNS BiH također poziva na nastavak dijaloga koalicije na nivou Bosne i Hercegovine kako bi se donijele hitne odluke kojima će se osigurati ravnopravnost i legitimna predstavljenost svih konstitutivnih naroda u svim zakonodavnim, izvršnim i sudskim institucijama BiH, naveli su iz Ureda za informiranje HNS-a.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision