Wednesday, 21. February 2024.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Decembra. 2023. Bosna i Hercegovina
Helez: Oružane snage BiH jače nego ikad

Svečana akademija u povodu 18. godišnjice od uspostave jedinstvenih Oružanih snaga Bosne i Hercegovine održana je večeras u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Domaćin akademije bio je ministar obrane Zukan Helez sa zamjenicima ministra Slavenom Galićem i Aleksandrom Goganovićem, uz prisustvo člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirevića, načelnika Zajedničkog stožera OS BiH general-pukovnika Senada Mašovića i zamjenika general-bojnika Gojka Kneževića i Ivice Jerkića.

Svečanoj akademiji prisustvovali su državni i međunarodni dužnosnici i članovi vojno-diplomatskog zbora, predstavnici kulturnog, javnog i vjerskog života u Bosni i Hercegovini, te ostali najviši dužnosnici odbrambenih struktura BiH, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Ministar Helez je u svom obraćanju istaknuo da su Oružane snage BiH stub suvereniteta BiH, stabilnosti i sigurnosti svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini, ali i cijeoj regiji, te zahvalio partnerskim zemljama na podršci u tome.

– S ponosom mogu kazati imamo jake Oružane snage, jače nego ikad do sada. Posebno ponosni možemo biti na pripadnike OS BiH koji su u ovoj godini postigli značajne rezultate u obuci i osposobljavanju te uspjeli održati, ali i podignuti zahtjevnu razinu operativne sposobnosti. Uvjeren sam da smo na dobrom putu i da će svake naredne godine OS BiH još više jačati i napredovati – rekao je Helez.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision