Saturday, 2. March 2024.
Unsko-sanski kanton 8° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Novembra. 2022. USK
Grijanje u školama i prevoz učenika u USK zasad nisu upitni

Autoprijevoznici u Unsko-sanskom kantonu najavili su obustavu prijevoza za učenike u slučaju da im Vlada i resorno ministarstvo ne uvećaju subvenciranje goriva za 30 posto u toku ovog mjeseca. Pored ovog, javio se i problem s grijanjem u školama iz razloga što predviđena sredstva nisu dovoljna za kupovinu energenata čija se cijena enormno uvećala.

Kantonalni ministar obrazovanja Almin Hopovac održao je sastanak s autoprijevoznicima USK-a, tokom kojeg je iznesena opredjeljenost za pomoć prijevoznicima i dogovoreno da se prijevoz učenika nastavi odvijati normalnim tokom.

“Vlada USK-a će u narednih nekoliko dana razmotriti način na koji se može prijevoznicima izaći u susret. Naravno u zakonitim okvirima”, izjavio je ministar Hopovac.

Ministarstvo obrazovanja USK-a je interventnim sredstvima reagovalo i raspodjelom sredstava prema školama, kao i izmjenom odluke o centralizaciji nabavke ogrijeva omogućilo da škole nabavljaju energente (pelet) putem svojih postupaka javnih nabavki.

“Bili smo primorani tako postupiti jer se međunarodni tender koji je raspisan morao poništiti iz razloga divljanja cijena na tržištu, te iz razloga što su se ponuđači javili sa 114 posto većom cijenom od procijenjene vrijednosti javne nabavke. Ministarstvo je prema preporuci Komisije za javne nabavke, kao i prema odrebama Zakona o javnim nabavkama, moralo poništiti tender“, pojasnio je ministar Hopovac.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision