Tuesday, 23. July 2024.
Unsko-sanski kanton 28° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Aprila. 2024. Region
Gradonačelnik Beograda planira iskopati Tita i poslati ga u Kumrovec, a Kuću cvijeća pretvoriti u “muzej srpske historije”

Gradonačelnik Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će pokrenuti inicijativu da se posmrrni ostaci Josipa Broza Tita premjeste iz Kuće cveća u Beogradu u Titovo rodno selo Kumrovec u Hrvatskoj.

“Pokrenut ću inicijativu da jednom za svagda završimo sa tom Kućom cvijeća, i da Josipa Broza vratimo tamo u Kumrovec, odakle je došao, a da Kuća cvijeća bude mjesto gde će počivati ​​najveći srpski velikani, da to bude muzej srpske historije”, naoisao je Šapić na svom Instagram profilu.

To su, kako tvrdi, ljudi kojima se Evropa divila i koji su branili u Prvom svetskom ratu od Nijemaca koji bi sada da “Srbe proglase genocidnim”.

“Kada spomenem ime Dragoljuba Mihailovića, jednog od najodlikovanijih naših oficira, koji je branio Srbiju u Balkanskim ratovima i u Prvom svjetskom ratu od Austrougara, a u Drugom svjetskom ratu protiv nacista, skoče mi na glavu, ‘Titovi jugosloveni’. Branio nas je i od onoga od kog smo napravili mit, od Josipa Broza, koji je bio austrougarski kaplar i kao takav pucao po nama. Mi Srbi smo uspjeli da, nakon Drugog svjetskog rata, Mihailovića proglasimo za izdajnika, da ne znamo gdje mu je grob, jer su mu komunisti i boljševici namjenski, ko zna gdje rasuli kosti, a Broza čuvamo na najljepšem proplanku i brdu u Beogradu. I dan danas, on tu počiva, bez obzira na svo zlo koje je nanio srpskom narodu, ubijajući ga u Prvom svjetskom ratu, a onda preko 35 godina, zatirući mu sjeme na svaki mogući način, nacionalno, politički, sociološki i kulturološki“, naveo je Šapić.

Šapić je kazao i da se postavlja pitanje “da li će u Kući cveća odati poštu srpskim herojima time što će napraviti muzej srpske historije ili će tamo ostaviti Josipa Broza Tita, austrougarskog kaplara i velikog zlikovca novije srpske historije”.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision