Wednesday, 27. October 2021.
Unsko-sanski kanton 12° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

31. Decembra. 2014. Bosna i Hercegovina, Region, Vijest dana, Vijesti
Građani regiona ulaze u 2015. sa nadom: Da se kriza jedanput rješi – Doček Nove u BiH s nadom u bolje dane

Večeras se slavi doček Nove 2015. godine. Pojedini gradovi u BiH organizuju javni doček Nove godine na trgovima. Sarajevo će doček 2015. godine organizovati na Trgu djece Sarajeva. U Banjoj Luci će doček Nove godine biti održan na otvorenom na Trgu Krajine. Nažalost, građani Mostara ni ove godine neće imati organizovan javni doček Nove godine, jer gradske vlasti nisu bile zainteresovane za organizaciju.

Vremenska prognoza za Novu godinu

Za razliku od prethodnih godina, novogodišnju noć građani će dočekati u pravoj zimskoj idili. Snijeg je pao prije nekoliko dana. A prema najavama meteorologa, ulazak u Novu godinu bit će itekako hladan.

I dok se Beograd na različite načine sprema za doček, skriven od svetlosti novogodišnjih ukrasa i svega nekoliko stotina metara od trubača i gužvi na poslednjim rasprodajama, postoji još jedan red. Ovde nema smeha i muzike. Narodna kuhinja, jedna od nekoliko beogradskih, za mnoge je Beograđane mesto na kome dobiju jedini obrok u toku dana, piše Ognjen Zorić u tekstu o dočeku Nove godine u Beogradu. U susret nadolazećoj, 2015. godini, građane i građanke BiH nadaju se da će im ona donijeti boljitak u svim segmentima života, ali ipak nisu preveliki optimisti da će se to i desiti. Ekonomija i politika ljučne su oblasti u kojim, kažu, trebaju promjene: Građani Crne Gore u Novoj godini očekuju da se dogodi čudo i da, kako kažu u razgovoru sa Lelom Šćepanović, prođe ekonomska kriza koja prema njihovoj ocjeni predugo traje. Pored zdravlja, sreće i para, žele i mir u svijetu i ljepše vremenske prilike u 2015… U Prištini slavlje povodom dolaska nove 2015. godine već je počelo u sredu poslepodne. Hrabri građani na temperaturi koja će se kretati od minus 8 do minut 15, uz kuvano vino i ostala pića sa 40 montiranih štandova, moći će tokom dočeka Nove godine slušati niz bendova sve do uveče kada počinje i specijalni program sa poznatim muzičkim grupama i umetnicima. U ponoć će, kako to tradicija nalaže, biti ispaljeni i vatrometi, ali kako su iz opštine rekli, na kontrolisan način. Opština takođe priprema i iznenađenje za sve one koji ovu noć planiraju da provedu na otvorenom. Očekivanja građana od 2015. su brojna, ali je zajednička želja većine ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mesta. A šta se u Hrvatskoj očekuje u 2015. godini? Kako se krajem 2015 u Hrvatskoj održavaju parlamentarni izbori, godinu će obilježiti 12 mjeseci kampanje. Nije za očekivati da Vlada u posljednjoj godini mandata povuče neke radikalnije poteze, pa nije za očekivati ni neke ozbiljnije socijalne prosvjede, piše Enis Zebić u tekstu o Hrvatskoj u 2015. godini.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Region Vijest dana Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision