Wednesday, 21. February 2024.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Novembra. 2023. USK
Grad Cazin  raspisao tender za izbor izvođača radova na projektu obnove starog grada Ostrožac

Grad Cazin je raspisao tender za izbor izvođača radova na projektu obnove starog grada Ostrožac, nadomak Cazina, a za ove aktivnosti osigurana su sredstva u iznosu od 2,7 miliona maraka.

Od ovog iznosa Vlada USK je obezbijedila dva miliona maraka, a ostatak grad Cazin i planirano je da radovi na rekonstrukciji, koja će obuhvatiti stari zamak koji se nalazi unutar ovog istorijskog kompleksa, započnu čim se okončaju procedure oko odabira izvođača radova.

Radi se o turističkoj destinaciji koju svake godine posjećuje veliki broj ljudi, ali je cijeli lokalitet, zbog neodržavanja, već godinama u vrlo lošem stanju.

Gradske vlasti u Cazinu su prije nekoliko godina pokrenule aktivnosti na restauraciji, pa je u međuvremenu urađena kompletna projektna dokumentacija, te istražni radovi vezani za geotehničko ispitivanje tla i temelja starog dvorca.

Također, tokom proteklog ljeta obavljeno je čišćenje unutrašnjosti dvorca od obrušenog materijala, a uklonjena je i gusta vegetacija koja je zahvatila vanjske zidove, te time zaustavljeno njeno štetno djelovanje na konstrukciju objekta.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision