Tuesday, 16. August 2022.
Unsko-sanski kanton 21° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Jula. 2022. Zanimljivosti
Google Maps nudi 3D prikaz poznatih znamenitosti

Popularna aplikacija Google Maps uvela novitete, a među njima se ističe 3D prikaz poznatih znamenitosti.

Googleov 3D “immersive view” još uvijek nije u potpunosti spreman, ali se već može vidjeti šta će nuditi u budućnosti. Google je lansirao nadogradnju za aplikaciju Google Maps namijenjenu uređajima s Androidom i iOS-om, koja donosi pogled iz zraka na gotovo 100 znamenitosti uključujući Alcatraz u San Francisku, Big Ben u Lonodnu i Empire State Building u Njujorku.

Ova nova funkcija kombinuje AI tehnologiju s milijardama fotografija uključujući satelitske i Street View fotografije kako bi se kreirali realistični 3D prikazi.

Google ovo predstavlja kao alat za preglede namijenjen turistima, ali je koristan i onima koji su znatiželjni te žele razgledati znamenitosti.

Prikaz iz zraka je dostupan svim korisnicima širom svijeta, a dovoljno je samo pronaći orjentir na Google Mapsu i potom posjetiti sekciju Photos.

No, to nije sve, jer Google unapređuje navigaciju za bicikliste prikazujući detaljnije informacije o rutama, uključujući gust automobilski saobraćaj, stepenice, strma brda i tipove puteva. Takođe, biće lakše upoređivati rute. Poboljšanja navigacije za bicikliste će biti dostupna za stotine gradova u narednim sedmicama.

Takođe, stigle su i nove notifikacije za dijeljenje lokacije kako bi korisnik znao kada prijatelj dolazi ili odlazi s određenog mjesta. Notifikacije su omogućene samo korisnicima koji pristaju na dijeljenje lokacije.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision