Friday, 2. December 2022.
Unsko-sanski kanton 2° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Septembra. 2022. USK
„Genesis projekat“: Takmičenjem u okviru radionice pobjednički timovi pet škola osvojili po tri hiljade maraka

U okviru „Genesis projekta“ i njihovog javnog poziva, pet škola iz USK osvojilo je po 3 hiljade KM. Novac su osvojili na način da su prepoznali probleme u svojoj lokalnoj zajednici, te se prijavili na javni poziv i učestvovali u ‘UP SHIFT’ radionici. Aktivnosti ovih škola na provođenju projekata je već počela, a u Bihaću su održane dvije radionice…

Učenici Osnovne škole „Harmani II“ jedan su od pet pobjedničkih timova šeste ‘UPSHIFT’ radionice na kojoj je učešće uzelo 10 timova iz osnovnih i srednjih škola USK-a. Tema njihovog projekta naziva „Carpe Diem“ odnosila se na borbu i isključenje diskriminacije u školama, te povećanje stepena tolerancije djece i mladih prema drugom i drugačijem, čime žele izbjeći nasilje među njima. Za ovu temu su se odlučili jer smatraju da je diskriminacija prisutna u školama.

U okviru ovih aktivnosti održano je predavanje za učenike 9-og razreda od strane pripadnika Odjeljenja za rad sa zajednicom i maloljetnicima Kantonalnog MUP-a, te radionica „Ružno pače“ za učenike 6-tog razreda s ciljem poticanja razumijevanja i tolerancije.

Preuzeto sa portala: rtvusk.ba

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision