Thursday, 6. October 2022.
Unsko-sanski kanton 14° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Augusta. 2014. USK, Vijest dana
Galijašević zaprijetio Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH: Bišćani osnivaju ligu?

Gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević okupio je jučer predstavnike svih nogometnih klubova iz tog grada i na zajedničkoj pres-konferenciji žestoko se obrušio na Nogometni/Fudbalski savez BiH, zaprijetivši da će ga napustiti i formirati općinsku ligu, gdje će sa manjim troškovima osigurati fer suđenja i kreirati bolju atmosferu za razvoj sporta.

Primitivno politikantstvo

– Mi smo zatekli Fudbalski klub Jedinstvo u katastrofalnom stanju. Uložili smo mnogo u njega i došli u situaciju da se borimo za prvo mjesto, ali politikantstvo Saveza, to seosko primitivno politikantstvo, nas više ne zanima. Oni koji misle da mogu vladati nama, ubrzo će vidjeti da to više neće ići. Naši klubovi će svi istupiti, a oni neka predstavljaju koga hoće. Tražićemo vanrednu sjednicu i ko ne bude zastupao stavove Sportskog saveza Bihaća neće biti na budžetu i oko toga nema dileme. Oni koji čekaju na sve i jedan fening od Općinskog saveza provodiće jedinstvenu politiku i tako će glasati. To moraju shvatiti oni u federalnom Savezu, koji rade protiv Fudbalskog kluba Jedinstvo, jer više nisu poželjni na stadionu u Bihaću, kazao je Galijašević.

Uključujući posljednji incident sa Goškom, načelnik je naveo tri primjera gdje je domaći klub bespovratno oštećen, a sudije koje su za to zaslužne skinute su sa sudačke liste. Naveo je da je na početku ove sezone Jedinstvo imalo najpunije stadione, da je to klub sa velikim uspjesima i bogatom tradicijom. Katastrofalni odnosi sa Savezom, rad na štetu Jedinstva, umanjenje šansi za Krajišnike imaju i određene praktične uzroke.

Bihać je najudaljeniji i kada trebaju igrati utakmicu u gostima, ali i za sve druge klubove kada trebaju doći u taj grad. Bez Bišćana u ligi, mnogima bi bilo lakše. Ali, čak ni to nije opravdanje.

– Ako su oni zamislili da liga funkcionira samo nadohvat ruke, neka kažu. Ako je to samo liga Sarajeva, Tuzle, Zenice i Mostara, neka odmah kažu i nema nikakvih problema, kazao je Galijašević.

Bihać za nogomet izdvaja 350 hiljada KM, što nijedna općina u BiH ne čini i zbog toga se Galijašević umiješao u cijelu priču.

Sudijske nepravde

– Želimo da se naša omladina i djeca ovog grada ostvaruju kroz sport, ali nećemo dozvoliti nikome da zloupotrebljava naše strpljenje. Ako neko misli da može imati drugu Federalnu ligu bez Bihaća, bujrum im, neka igraju, rekao je on.

Nastavi li se sa prodajom sportske budućnosti, sudijskom nepravdom radi sitnih šićara, Bišćani su odlučni doći u Sarajevo i to direktno sa čelnicima Saveza riješiti. U međuvremenu ozbiljno razmišljaju o povlačenju iz državnih takmičenja svojih 12 klubova i formiranju gradske lige.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision