Monday, 25. September 2023.
Unsko-sanski kanton 12° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Novembra. 2022. Bosna i Hercegovina
Formiranje vlasti na višim u BiH nivoima posebna je priča

Formiranje vlasti na višim nivoima posebna je priča. U našoj zemlji obično traje i po nekoliko mjeseci nakon održanih izbora. Da bismo vlast na državnom nivou mogli čekati dugo, potvrdio je i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, ali i priznao da će on zajedno sa liderom HDZ-a Draganom Čovićem odlučivati o tome ko će im biti partneri.

Kako je naveo, SNSD će najvjerovatnije osigurati četiri delegata u Domu naroda, a zajedno sa koalicionim partnerima imat će i osam zastupnika u Zastupničkom domu, te da bez njih neće biti moguće formirati vlast. Dodaje i da je logično da oni koji imaju vlast u entitetima formiraju vlast i na nivou BiH jer to može donijeti određenu stabilnost.

“To neće biti samo puki zbir. Mi ćemo ući sa onima koji prije nego što uđemo u strukture vlasti prihvate da uđu u deblokiranje projekata u RS, kao što je gasovod, aerodrom u Trebinju i Buk-Bijela i s onima koji budu spremni da to učine i prije formiranja vlasti jer imamo te kapacitete – oni će biti naši partneri”, kazao je Dodik.

On je dodao kako podržava da predsjedavaući Vijeća ministara BiH bude Hrvat te da će u tom pogledu podržati bilo koji prijedlog HDZ-a BiH.

“Mi ćemo preferirati Ministarstvo finansija i tri ili četiri ministarstva još pripadaju RS-u“, istakao je on.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision