Saturday, 10. December 2022.
Unsko-sanski kanton 6° C Heavy Intensity Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Novembra. 2022. Bosna i Hercegovina
Formiranje vlasti na višim u BiH nivoima posebna je priča

Formiranje vlasti na višim nivoima posebna je priča. U našoj zemlji obično traje i po nekoliko mjeseci nakon održanih izbora. Da bismo vlast na državnom nivou mogli čekati dugo, potvrdio je i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, ali i priznao da će on zajedno sa liderom HDZ-a Draganom Čovićem odlučivati o tome ko će im biti partneri.

Kako je naveo, SNSD će najvjerovatnije osigurati četiri delegata u Domu naroda, a zajedno sa koalicionim partnerima imat će i osam zastupnika u Zastupničkom domu, te da bez njih neće biti moguće formirati vlast. Dodaje i da je logično da oni koji imaju vlast u entitetima formiraju vlast i na nivou BiH jer to može donijeti određenu stabilnost.

“To neće biti samo puki zbir. Mi ćemo ući sa onima koji prije nego što uđemo u strukture vlasti prihvate da uđu u deblokiranje projekata u RS, kao što je gasovod, aerodrom u Trebinju i Buk-Bijela i s onima koji budu spremni da to učine i prije formiranja vlasti jer imamo te kapacitete – oni će biti naši partneri”, kazao je Dodik.

On je dodao kako podržava da predsjedavaući Vijeća ministara BiH bude Hrvat te da će u tom pogledu podržati bilo koji prijedlog HDZ-a BiH.

“Mi ćemo preferirati Ministarstvo finansija i tri ili četiri ministarstva još pripadaju RS-u“, istakao je on.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision