Monday, 30. January 2023.
Unsko-sanski kanton -5° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

23. Jula. 2022. USK
Federalni premijer Fadil Novalić sa saradnicima posjetio je  USK

Delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, predvođena premijerom Fadilom Novalićem, razgovarala je u petak u Bihaću s delegacijom Vlade Unsko-sansko kantona koju je predvodio premijer Mustafa Ružnić o provođenju infrastrukturnih i razvojnih projekata na području kantona za koje je Federalna vlada osigurala sredstva.

Aerodom u Bihaću, brza cesta, Nacionalni park „Una“, ulaganje u poljoprivredu i zdravstvo, teme su o kojima se razgovaralo.. Ključno pitanje je bilo ono vezano za rokove  provođenje projekata na koje Krajišnici čekaju godinama.

Kako je kazao premijer Novalić, razgovarano je o temama koje su već duži vremenski period aktuelne u oblasti putne komunikacije poput nove brze ceste te je upućen nalog direktoru Autocesta da naredne sedmice s predstavnicima općina kroz koje će prolaziti jasno odrede njihove zahtjeve.

– Dao sam nalog direktoru Autocesta FBiH da u toku iduće sedmice dođe u USK i dogovori sa gradovima, kroz koje će prolaziti brze ceste, sve što je nepohodno kako bi što prije krenuli u izgradnju brzih cesta. Već se radi na projektiranju tri brze ceste, među kojima je i ova, i za koje postoji 100 miliona KM na računu Vlade Federacije. Željeli bismo da što prije krenemo sa izgradnjom kako bi se u narednih, najviše osam godina, izgradila brza cesta koja veže najmnogoljudnije općine u USK – kaže Novalić.

Novalić je posjetio i Gradsku upravu Bihać i sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem razgovarao o izgradnji aerodroma, za kojeg je sa nivoa Federacije do sada uloženo skoro 10 miliona maraka, dok je odlukom Federalna vlada osigurala dodatnih 20 miliona maraka. Podrška koju  je Federacija osigurala glavnom gradu kantona u posljednjih sedam godina iznosila je 41 milion KM, dok je u narednom periodu planirano dodatnih 56 miliona, rekao je ovom prilikom federalni premijer

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision