Tuesday, 21. May 2024.
Unsko-sanski kanton 18° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

16. Aprila. 2024. USK
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak posjetio MUP USK

U sklopu obilježavanja Dana Armije RBiH u Bihaću je boravio i Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak. Nakon protokola i obilježavanja ove važne godišnjice u Kasarni ” Adil Bešić”  ministar Isak sa saradnicima susreo se i s ministrom unutrašnjih poslova USK-a Adnanom Habibijom. Razgovarano je o dosadašnjoj saradnji ali i planovima za buduće zajedničke aktivnosti. S federalnog nivoa su najavili još veću podršku kad je u pitanju opremanje policijskih službenika ali i školovanje kadetA..

 „Dosad smo odradili više zajedničkih akcija, koje su pokazale našu odličnu saradnju koja će se nastaviti i u budućnosti“  potvrdio je  Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, prilikom posjete kantonalnom MUP-u.„Policiji USK-a stavit ćemo na raspolaganje sve resurse koje imamo a sve s ciljem što jače borbe protiv kriminala, bez obzira o kome je riječ“  rekao je između ostalog ministar Isak.  Ministar unutrašnjih poslova USK-a Adnan Habibija iskazao je zadovoljstvo  razgovorima i pokrenutim aktivnostima kojima se jača sigurnost na području našeg kantona, ali i unapređuje organizacija sistema sigurnosti. Konkretni koraci su već poduzeti, istaknuto je danas, kao što je povećanje broja kadeta koji će moći  proći  obuku na Policijskoj akademiji usprkos ograničenim kapacitetima.

Sigurnost građana glavni je cilj koji se može osigurati samo dobrom saradnjom svi nadležnih ministarstava, istaknuto je na sastanku. Sve što trebaju policijski službenici u USK, to će i dobiti potvrdio je  ministar Isak.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision