Monday, 26. September 2022.
Unsko-sanski kanton 16° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

13. Augusta. 2022. Svijet
FBI zapljenio strogo povjerljiva dokumenta u Trampovoj kući

Agenti Savezne kancelarije za istrage (FBI) zaplijenili su dokumenta sa oznakom “strogo povjerljivo” tokom pretresa imanja bivšeg predsjednika Donalda Trampa na Floridi, saopštilo je 12. augusta Ministarstvo pravde SAD u istrazi koja uključuje moguća kršenja američkog Zakona o špijunaži.

Nalog, koji je lično odobrio državni tužilac Merik Garland, ovlastio je FBI da pretrese “kancelariju 45” – što se odnosi na privatnu kancelariju 45. predsjednika SAD u njegovoj rezidenciji u Mar-a-Lagu i skladišta. Naložio im je da zapljene dokumenta koja se “posjeduju ilegalno”.

Tramp je oštro je osudio raciju FBI-ja na njegovu kuću na Floridi i tvrdio da je sav materijal zapljenjen tokom pretresa prethodno bio “deklasifikovan”. “Nije trebalo ništa da zauzmu. Mogli su to da imaju kad god su željeli, a da se ne igraju politike i provale u Mar-a-Lago”, rekao je on u izjavi na svojoj platformi Truth Social.Među zapisima zapljenjenim tokom racije bili su navodno dokumenti sa oznakama “Strogo povjerljivo”, “Tajno” i “Povjerljivo”.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

26.09.2022 Neredi u Iranu
RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision