Monday, 5. December 2022.
Unsko-sanski kanton 5° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Novembra. 2022. Zanimljivosti
Facebook uklanja s profila adrese, politička, vjerska opredjeljenja…

Kompanija Meta je saopštila da će napraviti određene promjene na profilima korisnika u decembru, a to podrazumijeva da će s profila biti uklonjenje adrese, seksualna orjetnacija, političko opredjeljenje, kao i vjerska pripadnost. Ove promjene stupaju na snagu 1. decembra.

Kao razlog ovih promjena u Meti je navedena “lakša navigacija i korištenje” društvene mreže. Oni koji su ispunili neka od ovih polja dobiće notifikaciju o promjeni.

Ostali upisani detalji, poput kontakata i statusa veze biće zadržani. Facebook je omogućio preuzimanje kopije podataka s Facebooka prije 1. decembra za one koji ih žele sačuvati, a i dalje će biti omogućena kontrola nad onim šta pojedini korisnici vide na profilu.

Ovaj potez Mete neće imati posebno praktičan utjecaj na korištenje Facebooka osim što će se smanjiti “skrolanje” u sekciji “kontakti i osnovne informacije”, ali bi mogao promijeniti stavove prema privatnosti.

Facebook je uvrstio ove sekcije u prvim danima društenih mreža kada su korisnici bili spremniji dijeliti svoje osjetljivije detalje.

Međutim, privatnost je danas velika briga, a Meta je tome u proteklim godinama posvetila više pažnje, te se posvetila privatnim čatovima i poboljšanju sigurnosti. Ljudi su danas manje naklonjeni dijeljenju informacija na profilima u eri kada su uhođenje i zlostavljanje na internetu previše učestali.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision