Thursday, 18. December 2025.
Unsko-sanski kanton 6° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
[bsa_pro_ad_space id=9]

29. Januara. 2022. Zanimljivosti
Evo zašto ne treba dodavati ulje kada spremate tjesteninu

Iako djeluje da nema neke velike filozofije u kuvanju tjestenine, važno je znati par trikova kako bi bila idealno skuvana.

Postoje brojni savjeti kada je u pitanju kuvanje tjestenine poput idealne temperature vode i minutaže, dodavanja soli, kao i ulja, kako se špagete ili makarone ne bi lijepile za dno šerpe.

Međutim, profesionalni kuvari tvrde da je dodavanje ulja u vodu dok se tjestenina kuva nepotrebno jer donosi više štete nego koristi.

Naime, oni smatraju da dodavanje ulja može da uništi cijeli obrok jer će učiniti tjesteninu masnijom, što će spriječiti sos da se lijepo zalijepi za špagete ili makarone.

S druge strane, dodavanje soli je i te kako poželjno jer voda za tjesteninu treba da bude slana otprilike kao morska voda, tako da vam za savršeno skuvanu i ukusnu pastu treba mnogo više od prstohvata soli.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

11.12.2025 Kakao chia puding
RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision