Friday, 12. April 2024.
Unsko-sanski kanton 10° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Marta. 2024. Sport
Evo šta su poručili iz FK Sarajevo nakon što nijedan klub nije želio doći na današnji sastanak

Nakon što se nijedan klub Wwin lige nije odazvao na prijedlog predsjednika FK Sarajevo da se danas održi sastanak klubova kako bi se razgovaralo o regularnosti takmičenja u našoj zemlji, Bordo tim se oglasio saopćenjem za javnost.

Dio klubova je odbio doći na današnji sastanak koji je trebao biti održan u 14 sati u Sarajevu jer smatra da se takve stvari trebaju dešavati nakon završetka sezone, a dio jer smatraju kako rješenje treba tražiti unutar institucija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Saopćenje FK Sarajevo prenosimo u cijelosti.

“Ovim putem se želimo zahvaliti svim klubovima Wwin lige koji su odgovorili na inicijativu za pozitivne promjene u fair-playu, sprječavanju korupcije i borbu protiv monopolizma u bh. nogometu.

Zahtjev većine navedenih klubova je bio da se prvi u nizu sastanaka na kojima možemo otvoreno razgovarati o izazovima, zajedničkoj strategiji i konkretnim koracima za bolju budućnost bh. nogometa održi po završetku aktuelne 2023/24 sezone i to možemo razumjeti.

Naša poruka i put su jasni – fair play je minimum koji mora postojati u svakom sportu jer u suprotnom igra gubi smisao.

Svjesni smo da je ovo dugoročan proces i naša strategija će biti da unutar svih zakonsko dozvoljenih okvira osiguramo fer suđenje za FK Sarajevo i ukažemo na eventualne neregularnosti svim relevantnim institucijama.

Ostajemo otvoreni prema svim klubovima u BiH da diskusiju na ovu temu i sve druge koje su za dobrobit bh. nogometa otvorimo u bilo koje vrijeme. Sada, sutra ili po završetku sezone. Jer drugačije, za buduće generacije ne ostavljamo bolje sutra”, poručili su iz FK Sarajevo.

ZADNJE VIJESTI IZ Sport

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision