Wednesday, 28. September 2022.
Unsko-sanski kanton 10° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Maja. 2016. Vijesti, Zanimljivosti
Eurosong: Večeras prva polufinalna večer, BiH nastupa pod rednim brojem 17

Najveći muzički show, koji svake godine prati više od 180 miliona gledaoca, počinje danas. Dvije polufinalne večeri bit će održane u utorak, 10. maja i četvrtak, 12. maja od 21.00. Prijenos možete pratiti u programu BHT 1, BH Radija 1 i na portalu bhrt.ba.

Naši predstavnici Dalal, Deen, Ana i Jala nastupaju večeras pod rednim brojem 17.
Sve tri večeri Eurosonga možete pratiti na portalu bhrt.ba i van granica Bosne i Hercegovine.

Za našu pjesmu predstavnicu može se glasati na brojeve telefona koji će biti objavljeni u toku prijenosa na javnim servisima Evrope u zemljama u kojima žive BH građani tako što će glasati za broj 17.

Građani koji žive u Bosni i Hercegovini i koji gledaju prijenos na BHT1 i slušaju BH Radio1 ne mogu glasati za naše predstavnike.

Glasanje izvan određenog termina za teleglasanje neće se uzeti u obzir, a vršit će se njegovo tarifiranje, saopšteno je iz BH Telecoma.

Gledaocima će biti omogućeno glasanje iz fiksne i mobilne mreže.

Cijena poziva je 0,80 KM (bez PDV-a), odnosno 0,936 KM (sa PDV-om) po pozivu za sva tri operatera (BH Telecom, HT Mostar i Telekom Srpske).

U prvom polufinalu, pored naših predstavnika, nastupaju: Finska, Grčka, Moldavija, Mađarska, Hrvatska, Holandija, Armenija, San Marino, Rusija, Češka, Kipar, Austrija, Estonija, Azerbejdžan, Crna Gora, Island, Malta, Francuska, Španija i Švedska.

U drugoj polufinalnoj večeri takmiče se: Latvija, Poljska, Švicarska, Izrael, Bjelorusija, Srbija, Irska, Makedonija, Litvanija, Australija, Slovenija, Rumunija, Bugarska, Danska, Ukrajina, Norveška, Gruzija, Albanija, Belgija, Njemačka, Italija i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Promjenom pravila, u polufinalu nastupaju i zemlje tzv. velike petorke – Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka, Španija, Italija i Francuska te zemlja domaćin. Njihov status “sigurnih finalista” nije ugrožen, a pojavljivanje u polufinalu će biti više promotivno.

Domaćin 61. Eurosonga je Švedska, zahvaljujući pobjedi Månsa Zelmerlöwa sa pjesmom “Heroes”. Takmičenje će biti održano u Globe areni, a voditelji će biti Petra Mede i Måns Zelmerlöw.

Finale će biti održano u subotu, 14. maja. Nedavno je u objavi rezultata u finalnoj večeri napravljena izmjena. Prvo će 43 zemlje učesnice objaviti bodove od jedan do deset. U drugoj fazi, glasnogovornici žirija svih zemalja će objaviti ko dobija 12 bodova. U trećoj fazi će se dodavati bodovi televotinga.

ZADNJE VIJESTI IZ Vijesti Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision