Tuesday, 9. August 2022.
Unsko-sanski kanton 24° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

15. Novembra. 2021. Region
EU danas usvaja odluku o priznavanju digitalnih kovid sertifikata izdatih u Srbiji

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji izjavio je da će EU danas usvojiti odluku o priznavanju digitalnih kovid sertifikata izdatih u Srbiji.

Varhelji je uoči sastanka šefova diplomatija zemalja EU rekao da ima dobre vijesti koje se tiču kovid sertifikata Moldavije, Gruzije i Srbije.

“To znači da će putovanja biti mnogo lakša za građane ovih zemalja, ali takođe znači i da će državljani evropskih zemalja biti u mogućnosti da putuju”, rekao je Varhelji.

Poslije Albanije i Sjeverne Makedonije, Srbija je treċa zemlja Zapadnog Balkana čije će kovid potvrde biti priznate u EU.

Tim potvrdama putnici mogu dokazati da su potpuno vakcinisani, da imaju negativan PCR test ili potvrdu da su u proteklih 180 dana preležali kovid, odnosno da imaju dovoljno antitijela.

Do sada 18 država izvan EU imaju standardizovane kovid-19 potvrde koje se prihvataju u EU pod istim uslovima kao i EU digitalni kovid sertifikati kojima se omogućava slobodno putovanje u i unutar EU.

Odluka o priznavanju kovid sertifikata iz Srbije, međutim, ne mijenja stav pojedinačnih zemalja o priznavanju vakcina. Svaka zemlja unutar EU definiše koje vakcine priznaje i da li je neophodan PCR test pri ulasku.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision