Thursday, 8. December 2022.
Unsko-sanski kanton 4° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Jula. 2017. Svijet
Estonija preuzela predsjedavanje EU, podržava proširenje

Estonija, koja je danas preuzela predsjedavanje Evropskim savjetom, kaže da se zalaže za proširenje EU. Uradićemo najbolje što možemo da tokom našeg predsedavanja načinimo konkretne korake napred, poručuju iz Talina u izjavi za Tanjug.

Estonija danas prvi put u svojoj istoriji preuzima rotirajuće, šestomjesečno predsjedavanje EU.

Iznoseći planove presjedavanja, premijer Estonije Juri Ratas kaže da će cilj njegove zemlje biti „ujedinjenija, bezbjednija i snažnija EU”.

„Estonija će se fokusirati na četiri oblasti: otvorena i inovativna evropska ekonomija, bezbjednost Evrope, digitalna agenda sa slobodnim protokom podataka u EU i Evropa koja je održiva i sveobuhvatna”, poručio je estonski premijer povodom početka predsjedavanja Estonije Evropskim savjetom.

Zvanični Talin ističe da nabrojane oblasti ne znače da proširenje EU neće biti u centru pažnje i podvlače da se „Estonija uvek zalagala za proširenje”.

„Estonija je uvijek podržavala proširenje i mi ćemo učiniti najbolje što možemo kako bi se tokom našeg predsjedavanja napredovalo i kako bi se učinili konkretni koraci u toj oblasti”, izjavio je za Tanjug portparol estonskog predsjedavanja Juri Las.

Estonija, koja je od Malte preuzela predsjedavanje EU, naglašava da će nastaviti da podržava primjenu politike proširenja EU koju vidi i kao „širi radni okvir na bezbjednosti, stabilnosti i vladavini prava u Evropi”.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision