Friday, 3. February 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

17. Decembra. 2022. Region
Eskobar upozorio skupštinsku većinu Crne Gore  da ne formira Vladu na osnovu spornog Zakona

“Ne želim da se pridružim onima koji ruše Ustav i rade protiv države”, rekao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović obrazlažući zbog čega neće da primjeni Zakon o predsjedniku koji je usvojila parlamentarna većina predvođena Demokratskim frontom.

On je saopštio da je potpisao taj Zakon 16. decembra jer mu je to ustavna obaveza, ali da nema obavezu da ga sprovodi.

Izmjene podrazumijevaju da parlamentarna većina preuzima dio ustavnih ingerencija Đukanovića u dijelu predlaganja mandatara za sastav nove Vlade.Prema Zakonu Đukanović bi trebalo da nakon konsultacija sa partijama dodijeli mandat za sastav nove Vlade kandidatu parlamentarne većine. Ako to odbije, parlamentarna većina preuzma taj dio njegovih ingerencija.

Đukanović je podsjetio i da je Evropska unija od parlamentarne većine tražila da uvaži mišljenje Venecijanske komisije, savjetodavnog tijela Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar, pozvao je Skupštinu da ne pokušava da formira novu Vladu prema izmjenjenom Zakonu o predsjedniku.

“Želim da budem jasan i pozovem Skupštinu da ne pokušava da formira novu Vladu prema ovom zakonu. Moja je poruka za crnogorske lidere: Nemojte to da radite”, istakao je Eskobar nakon posjete Podgorici 15. decembra

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision