Monday, 22. April 2024.
Unsko-sanski kanton 0° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Marta. 2024. Zanimljivosti
Eldin Huseinbegović proučio ezan u Beogradu, bio gost na koncertu “Simfonija Orijenta”

Bosanskohercegovački kantautor Eldin Huseinbegović učestvovao je u multimedijalnom projektu Rektorata Univerziteta u Beogradu, koncertu “Simfonija Orijenta” na kojem je proučio ezan.

Koncert pod nazivom “Simfonija Orijenta” Josipa Slavenskog održan je u Atrijumu Rektorata Univerziteta u Beogradu. Nosioci projekta su Fakultet umjetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici i Umjetnički ansambl Ministarstva odbrane Stanislav Binički.

O ovom događaju govorio je i sam bosanskohercegovački kantautor na svom profilu na Facebooku.

“Rektorat Univerziteta u Beogradu oživio je kroz melodiju neprikosnovenog kompozitora Josipa Slavenskog. Koncert ‘Simfonija Orijenta’ predstavlja nesvakidašnje putovanje kroz svijet nauke, vjere, ljudskosti i jedinstvenih nota koje povezuju ove naizgled različite kontekste. Kroz besprijekorno zajedničko izvođenje studenata Fakulteta umjetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici i Umjetničkog ansambla Ministarstva odbrane ‘Stanislav Binički’, koje je vodio izvrsni dirigent Igor Sarajlić, ovaj multimedijalni projekat proširio je granice muzičkog izvođenja”, napisao je Huseinbegović.

Projekat predstavlja reaktuelizaciju i revitalizaciju “Simfonije Orijenta” kroz vizuru savremenog pristupa njegovoj interpretaciji i postavci, odnosno njegova transformacija u multimedijalne okvire kroz sintezu različitih oblasti umjetnosti (muzičke, primenjenih umjetnosti i dizajna i dramskih umjetnosti).

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision