Subota, 10. Avgusta 2019.
Unsko-sanski kanton 23° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Avgusta. 2019. Izdvojeno, Region
EK: Neprihvatljivo je bilo kakvo nasilje prema migrantima

 Bilo kakvo nasilje prema migrantima je neprihvatljivo, saopštila je juče Evropska komisija, povodom posljednjih događaja na granici BiH i Hrvatske, kada je povrijeđeno 18 migranata.

„Vidjeli smo medijske izvještaje. Komisija je uvijek zabrinuta u vezi sa izvještajima o lošem tretmanu izbjeglica i uzima sve takve optužbe veoma ozbiljno. Bilo koja forma nasilja protiv ili zloupotrebe migranta je neprihvatljiva“, rečeno je zagrebačkoj N1 televiziji u Evropskoj komisiji.

Kako je dodato, službe Evropske komisije su u kontaktu sa hrvatskim vlastima u vezi s optužbama za maltretiranje i onemogućavanja ne-EU državljanima da apliciraju za azil, ali isto tako i u vezi sa implementacijom EU legislative o migrantima i azilu u generalnom smislu.

„Prva i najvažnija odgovornost hrvatskih vlasti je da obezbedi da prava migranata budu poštovana i da imaju pristup procedurama za traženje azila koji mora biti pružen svima koji podnesu aplikaciju u skladu sa EU zakonom“, navodi se u saopštenju EK i dodaje da ta institucija očekuje hitan odgovor hrvatskih vlasti na ove optužbe.

Kada se radi o migracijama na prostoru Zapadnog Balkana Evropska komisija ima vrlo jasne stavove.

„EU podržava Zapadni Balkan kada se radi o upravljanju migracijama i izbjegličkom krizom, uključujući obezbjeđivanje humanog tretmana ljudi u potrebi. Radimo blisko s vlastima, UN-ovim agencijama i nevladinim organizacijama kako bi se zadovoljile urgentne potrebe novopridošlih kao i onih najugroženijih među izbeglicama“, rečeno je u EK.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision