Wednesday, 24. July 2024.
Unsko-sanski kanton 30° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

15. Aprila. 2024. Bosna i Hercegovina
Država nema alternativu, a interesi države ne smiju imati opoziciju

General Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH) i potpredsjednik FBiH Refik Lendo povodom Dana ARBiH poručio je da je obaveza vlasti, institucija i svakog pojedinca da buduće generacije uče o časnoj i presudnoj ulozi ARBiH i njenih pripadnika u odbrani od agresije.

Za Agenciju MINA general Lendo govorio je o sjećanjima koja u njemu budi Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine, ulozi Armije, izgradnji domovine danas, ali i drugim značajnim pitanjima.

„Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine ispunjen je osjećajem ponosa i zahvalnosti. S ponosom se sjećam čvrstog i nesalomljivog opredjeljenja građana i naroda Bosne i Hercegovine da organizovani u Armiju Republike Bosne i Hercegovine odbrane od agresije teritorijalni integritet, politički suverenitet i ustavni poredak suverene i međunarodno priznate države Republike Bosne i Hercegovine. S poštovanjem i zahvalnošću sjećam se naših najboljih kćeri i sinova, naših šehida i poginulih boraca. Onih koji su ono najvrednije što su imali, vlastite živote, dali za slobodu i nezavisnost jedine nam domovine“, kazao je general Lendo.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision