Wednesday, 28. September 2022.
Unsko-sanski kanton 8° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Juna. 2022. Bosna i Hercegovina
Dojave o bombama u zgradi CIK-a BiH i sudovima u Sarajevu

Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je nešto prije devet sati zaprimio telefonsku dojavu da su u zgradama Vrhovnog suda FBIH i Kantonalnog suda u Sarajevu postavljene bombe.

O navedenom je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici Uprave policije u saradnji sa službenicima Sudske policije FBIH poduzimaju mjere i radnje na evakuaciji osoblja i stranaka zatečenih u objektima navedenih institucija, te vršenju kontradiverzionog pregleda pomenutih objekata, saopćeno je iz MUP-a KS.

Danas, u 9 i 30, policija Kantona Sarajevo je obaviještena od strane dežurnog u Operativnom centru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH da su isti zaprimili dojavu da je putem e-maila na adresu Centralne izborne komisije zaprimljena dojava o prijetnji eksplozivnom napravom u zgradi pomenute institucije.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo osiguravaju lokalitet na kojem se nalazi objekat na koji se odnosi zaprimljena dojava, dok će policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i Agencije za istrage i zaštitu BiH u saradnji s policijskim službenicima Uprave policije, obaviti KDZ pregled objekta i potom uviđaj pod nadzorom nadležnog tužilaštva. Uposlenici su evakuisani, dok su ulice oko zgrade blokirane.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision