Friday, 2. December 2022.
Unsko-sanski kanton 2° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

29. Septembra. 2022. USK
Dodjeljen ugovor za posljednju dionicu obilaznice u Bužimu

Dodjeljenim ugovorom domaćoj firmi “Kov-Grad“ d.o.o. Bužim konačno je stavljena tačka na odabir izvođača radova kao posljednjoj fazi u izgradnji Bužimske obilaznice.

Vrijednost dodijeljenog ugovora za izvođenje radova na posljednjoj fazi obilaznice je 1.789.047,11 KM čime se u potpunosti završava ovaj projekat, a Bužim se konačno rješava saobraćajnih gužvi kroz sami centar grada.

U zadnje dvije godine aktivno se radilo na projektu završetka obilaznice a u ovaj projekat je, sa zadnjim dodijeljenim ugovorom, uloženo više od 6,5 miliona KM. Navedena sredstva su postala operativna i pronašla svoju najbolju namjenu uz maksimalne napore načelnika Nanića koji je kontinuiranom saradnjom s predstavnicima Vlade FBiH, prvenstveno premijerom Fadilom Novalićem i federalnim ministrom Šemsudinom Dedićem, osigurao uspješnu realizaciju ovog projekta.

Na Bužimskoj obilaznici, iz pravca Varoške Rijeke i u blizini Tehničkog pregleda, bit će izgrađen moderni kružni tok a saobraćajnica će biti dodatno uređena i priključnom cestom koja dolazi iz naseljenih mjesta Lubarda i Nanići. Pored rasterećenja saobraćaja kroz centar Bužima, obilaznica će svakako povećati sigurnost u odvijanju saobraćaja, a posebno povećati sigurnost pješaka.

Podsjetimo, Bužimska obilaznica je priča stara dvadeset i četiri godine, a započeta je davne 1998. godine. Intenzivnija izgradnja ali i rješavanje imovinsko-pravnih poslova počelo je prije dvije godine kada su obezbijeđena značajna sredstva za realizaciju ovog značajnog projekta za sve građane općine Bužim. Dvije godine se intenzivno radilo i danas možemo reći kako je obilaznica još jedna uspješno završena priča.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision