Sunday, 26. June 2022.
Unsko-sanski kanton 17° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Septembra. 2016. Bosna i Hercegovina, Vijest dana, Vijesti
Dodik pozvao na smirivanje tenzija – Republika Srpska mijenja Zakon o praznicima?

Narodna skupština Republike Srpske zatražila je danas od Vlade ovog entiteta da u skupštinsku proceduru uputi izmjene i dopune Zakona o praznicima. Namjera je prilagoditi obilježavanje dana RS 9. januara odlukama Ustavnog suda BiH. Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović je, nakon završenog skupštinskog kolegija, rekao da je to zatraženo u sklopu razmatranja Odluka Ustavnog suda BiH o obustavi održavanja referenduma i preispitivanju odluke o 9. januaru kao Danu Republike.

“Kolegij konstatira da je u toku postupak provođenja Odluke Ustavnog suda o 9. januaru”, rekao je Čubrilović. Podpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, pojasnio je da na Kolegiju nije zatražena sjednica o održavanju referenduma, što znači da je referendum u nedjelju, kao i što je planirano. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, reagujući na jučerašnju izjavu Sefera Halilović, pozvao je na smirivanje tenzija. – Što se tiče Sefera Halilovića i njegovih izjava ništa tu nije čudno. Očigledno je da postoji politika koja stoji iza njegovih izjava, nešto od toga je ranije Bakir Izetbegović spominjao u razgovorima sa stranim ambasadorima – rekao je predsjednik Srpske.

Dodik je rekao da će referendum o Danu Republike 25. septembra proteći u miru i da neće biti nikakvih sukoba. – Republika Srpska gradnjom autoputa, otvaranjem TE Stanari, a i ove fabrike pokazuje da je opredijeljena za mir i razvoj, a ne za sukobe – rekao je Dodik danas u Aleksandrovcu gdje je otvorena fabrika Kableks BH. Govoreći o odluci Ustavnog suda o privremenoj mjeri koja je juče dostavljena Narodnoj skupštini Republike Srpske, Dodik je rekao da će refrendum biti održan u nedjelju, te da će NSRS nakon toga zasjedati i razmatrati odluke Suda, a vjerovatno i rezultatete referenduma.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijest dana Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision