Friday, 12. April 2024.
Unsko-sanski kanton 11° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Marta. 2024. Bosna i Hercegovina
Dodik odgovorio Krišto: Usvojili smo dva potrebna zakona, šta sad hoćeš?

Predsjednik RS-a Milorad Dodik rekao je da će zakon o sudovima BiH biti podržan samo ako srpska strana bude saglasna, dodajući da predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto ne bi trebala da rizikuje odnose u okviru partnerstva na nivou BiH i to učini unilateralnim.

Komentarišući najavu da bi se na sjednici Vijeća ministara u utorak mogao naći zakon o sudovima BiH, Dodik je rekao da je Krišto sklona da unosi “neku vrstu hitnoće” tamo gdje za time nema potrebe.

Dodik je podsjetio da su na prethodnom sastanku partnera na nivou vlasti u BiH u Mostaru oni koji rade u Vijeću ministara rekli da imaju obećanja iz Evropske komisije da je dovoljno da se usvoje zakoni o sukobu interesa i o državnoj službi.

Dodao je da je i jedno i drugo urađeno, upitavši – šta sad hoće?

On je ponovio da zakon o sudovima može biti usvojen ako će sjedište Apelacionog odjeljenja biti u Banjoj Luci i ako Sud BiH ne može da sudi po zakonima RS i da izuzima predmete iz RS-a.

“Takav zakon ćemo prihvatiti”, poručio je Dodik.

Govoreći o Zakonu o sprečavanju sukoba interesa na nivou institucija BiH, Dodik je rekao da neki, kako je naveo, trabanti iz opozicije kažu da je riječ o prenosu nadležnosti, a nisu ni pročitali šta piše.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision