Friday, 7. October 2022.
Unsko-sanski kanton 9° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Augusta. 2022. Bosna i Hercegovina
Dodik: NATO nije čuvar integriteta i suvereniteta BiH

Bosna i Hercegovina ni od koga nije tražila da se prave bilo kakvi posebni uslovi i mjere za nju, pa tako ni od NATO-a, poručio je juče član Predsedništva BiH Milorad Dodik i istakao da NATO nema nikakvu ulogu u BiH i da nije čuvar njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta.
Dodik je, reagujući na prepisku ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković i generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, ocjenio da je očigledno rječ o još jednoj zloupotrebi. “Predsjedništvo BiH je utvrdilo Plan reformi, i to je jedina kontakt-tačka sa NATO-om. NATO nema nikakve uloge u BiH, nije čuvar njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta”, rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg potvrdio je da Alijansa priprema posebni paket mjera čiji je cilj da doprinese očuvanju stabilnosti i mira u Bosni i Hercegovini, izvestila je juče ministarka spoljnih poslova te zemlje Bisera Turković.
U objavi na Fejsbuku Turkovic je pojasnila da je od Stoltenberga dobila pismo u kojem je on uvjerava da se preduzimaju sve mjere opreza uslovljene nestabilnom sigurnosnom situacijom na evropskom kontinentu nakon ruskog napada na Ukrajinu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision