Wednesday, 21. February 2024.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

18. Decembra. 2023. Bosna i Hercegovina
Dodik najavio posjetu Bjelorusiji

Predsjednik RS Milorad Dodik najavio je da će uskoro posjetiti Bjelorusiju, ocijenivši da je situacija u toj zemlji slična kao u entitetu RS “kada je riječ o pritiscima sa Zapada.”

Dodik je rekao da mu je stalo do mišljenja ljudi sa kojima se svakodnevno sreće, koji su zahvalni za politiku koju vodi, a “ne do mišljenja nekih birokrata iz Brisela i daleke Amerike, koji nemaju veze sa stvarnošću, koji žive u drugom koordinatnom sistemu i ugrožavaju postojanje RS.”

– Sličnu situaciju vidimo i kod vas – rekao je Dodik za televiziju RTR-Belorusija.

On je naveo da je ranije bio u ovoj zemlji kojom je očaran, a za njenog predsjednika Aleksandra Lukašenka je rekao da je poznat po tome što se bori za svoju zemlju i svoj narod.

Dodik je naglasio da je “dužnost predsjednika da poštuje mišljenje i volju svog naroda, a ne da se obazire na ličnu udobnost, te da zato zapadni pritisci i sankcije ne mogu uticati ni na šta.”

– Čuvajte svog predsjednika i svoju slobodu, svoj suverenitet. Ako to izgubite, izgubit ćete sebe. A bjeloruski narod je slobodan narod i za to vrijedi platiti. Sloboda je važnija od svega. Bjelorusija, Rusija, RS, mir svima nama – poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, “cijeli pravoslavni svijet danas je na meti kolektivnog Zapada, Evropa je danas sve više pod kontrolom SAD, slijedi isključivo komande Zapada, nema suverene volje zemalja EU.”

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision