Thursday, 30. May 2024.
Unsko-sanski kanton 12° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Jula. 2023. Bosna i Hercegovina
Dodik najavio nove korake: Ojačaćemo međuentitetsku liniju, ići ću do kraja

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik u nedjelju je na obilježavanju 81. godišnjice Bitke na Kozari, prokomentarisao jučerašnje odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta, kojima je suspendovao zakone usvojene u Narodnoj skupštini RS o neobjavljivanju odluka visokog predstavnika u Službenom glasniku RS-a i o neprovođenju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

“Šta znače te odluke? Znači, ako ne budem provodio te odluke, mene će uhapsiti i isporučiće me nekom muslimanskom tužiocu, a on će me proslijediti nekom muslimanskom sudiji, koji će me osuditi na zatvor. Ovi zakoni neće biti poništeni i mi ćemo ih provoditi, pa ćemo vidjeti šta će biti. Ove zakone je Narodna skupština RS usvojila dvotrećinskom većinom i oni će ostati na snazi i ja ću ih proglasiti”, kazao je Dodik.

Potom je najavio, kako je kazao, jačanje međuentitetske linije i još neke korake.

“Ojačaćemo međuentitetsku liniju. Proglasićemo da Sud i Tužilaštvo BiH i SIPA nemaju nadležnost u RS-u. Ojačaćemo policiju RS-a. Ne očekujem da će na nas krenuti oružanom silom, ali ako krenu mi se nećemo opirati. Ako sad pokleknemo i ne budemo odlučni, nestaće nas za deset godina. Ako budemo hrabri i istrajni, opstaćemo”, poručio je Dodik.

Najavio je da će na jesen predstaviti novu politiku o narednom periodu.

“Јa moram da branim ovaj narod, spreman sam na žrtvu i ići ću do kraja. Ići ću do kraja, jer nemam drugog izbora”, poručio je Dodik.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision